Меню
Меню

Условия за връщане и замяна

СТАРТ ТРЕЙДИНГ ЕOOД следва международните стандарти за връщане и отказ на поръчка, учредени от Европейския потребителски център и Комисията за защита на потребителите в България. Всеки клиент може да върне получената от него поръчка, според нашата политика за връщане и замяна на стоки.
Всяка една поръчка, направена в онлайн магазин https://starttrading.bg/, може да бъде заменена или върната в срок от 14 дни, считано от датата на предаване на куриер към клиента при следните условия и стъпки: 

1) ЗАМЯНА НА ПРОДУКТ
Ако желаете да замените продукт от Вашата доставена поръчка, направете следното:
Свържете се с нас на един от посочените контакти, за да уточните най-удобния за Вас метод за замяна на закупения артикул;
След като получим пратката и се уверим, че е запазен търговския вид на стоката, ние ще изпратим към Вас нова пратка с желаните от Вас продукти;
Стойността на куриерските услуги в двете посоки при размяна е за сметка на Клиента.

2) ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТ
За да упражните правото си на отказ и връщане на закупен продукт в рамките на 14 дни от получаване на стоката, трябва да ни уведомите за решението си, и
зползвайки нашата форма за отказ в която трябва да опишете, че желаете да върнете даден артикул (или всички артикули) от поръчката, като попълните задължително:
Номера на Вашата поръчка (ще го намерите в e-mail-а с потвърждение на поръчката или във Вашия профил, ако пазарувате като регистриран потребител)
Посочете, че желаете изцяло възстановяване на сумата от наша страна;
Разходите по транспорта (куриерски такси) на върната поръчка се поемат от Вас. След като получим пратката ще се свържем с Вас, за да потвърдим получаването й, както и че стоката е в запазен вид, който позволява да я приемем обратно.
 
Важно! В случай, че върнете пратка след преглед и тест при куриера стойността на куриерската услуга за връщането към нас е за Ваша сметка.

3) ВРЪЩАНЕ НА ПАРИ
След като получим обратно върнатата от Вас стока, ние ще възстановим сумата в следния срок:

- до 14 дни при плащане с кредитна, дебитна карта или банков превод. Ще получите парите обратно по картовата си или банкова сметка.

- до 14 дни при плащане с наложен платеж. В този случай, ще получите парите си като пощенски паричен превод или по банков път на посочена от Вас банкова сметка. За получаването на паричен превод в офиса на куриера ще Ви изискат единствено лична карта.

Екипът на СТАРТ ТРЕЙДИНГ ЕOOД запазва правото си да променя настоящата Политика за връщане и замяна по всяко време, без предизвестие, като новите условия ще бъдат публикувани на настоящата страница.
Настоящата Политика за връщане и замяна важи за онлайн магазин https://starttrading.bg/ и за неговите клиенти (купувачи). С публикуването на евентуални промени в условията, клиентите автоматично се считат за уведомени за новите условия и ги приемат.

Сравнение на продукти